NEW GT FORCE AND SENSOR -NOW WITH LTS SYSTEM

GT je predstavil povsem novi verziji svojih vsegorskih in trail platform – modela Force in Sensor. Oba sta praktično v celoti povsem novi kolesi; Force je izdelan kot most med vsegorskim in enduro kolesom in ponuja vse za uživanje na tehničnem terenu, Sensor pa je medtem trail kolo za kolesarje, ki želijo furati več in razmišljati manj. Obe kolesi sta narejeni na osnovi novega pristopa k GT-jevem legendarnem sistemu vzmetenja Linkage Tuned Suspension (LTS).

Osnova koles Force in Sensor je LTS, vsestranska platforma, ki jo je mogoče enostavno nastaviti za vse kategorije in segmente gorskega kolesarjenja. “LTS je štiritočkovni sistem, ki nam omogoča da ga fino nastavimo ter dosežemo želene vrednosti z vidika blaženja udarcev, zaviranje in učinkovitost poganjanja. Prav tako smo lahko fino nastavili oprijem in stabilnost, zato so ta kolesa resnično zabavna za vozit,” je povedal Luis Arraiz, inženir za okvirje pri GT-ju.

Novi Sensor in Force ponujata popolno mešanico zabave in učinkovitosti. Legendarni sistem GT-ja pa je v novi različici nadgrajen tudi s ploščico za nastavitev geometrije. Pri obeh kolesih omogoča spremembo višine gonilne osi za 7 mm, kot krmilne cevi za 0,75 stopinje ter doseg za 5 mm. V visokem položaju bo kolesar dobil optimalno geometrijo za poganjanje in izboljšano učinkovitost na vzponih, prav tako pa večji odmik od tal. V nizkem položaju bo kolo bolj položno za večji nadzor na spustih.

Force in Sensor imata skupne gene, vendar sta zelo različni kolesi. Force ima 150 mm hoda in 27.5-palčne obročnike, kolo je narejeno za divje in tehnične terene. Sensor ima 130 mm hoda ter prostor za široke 29-palčne obročnike, in se postavlja kot agresivno trail kolo, ki je bolj zmogljivo, kot to kaže na papirju.

Obe kolesi imata tudi t. i. Groove Tube, posebej oblikovano glavno cev okvirja, ki daje kolesu eleganten videz, poleg tega pa omogoča izredno čisto zunanjo napeljavo kablov.

V razvoju in testiranju novih koles Force in Sensor je igrala ključno vlogo tovarniška ekipa GT Factory Racing. Kolesi so “mučili” na vse mogoče načine, že takoj na začetku pa so zaznali njun izjemen potencial. Na modelu Force je ekipa v letošnjem letu že stala na stopničkah serije EWS, in to kar dvakrat.

Tekmovalca ekipe Wyn Masters in mladi Joey Forestra sta se takoj navdušila nad kolesom. Prvemu je všeč mehkoba preko terena ter progresivnost modela Force, drugi pa je bil presenečen nad tem kako hitro in okretno je kolo Sensor in praktično popolno za večino različnih stilov vožnje.

GT Force bo na voljo v štirih modelih, Sensor pa v petih. Več informacij na www.gtbicycles.com.